+32 (0)14 76 23 94
ATÉCÉ GRAPHIC PRODUCTS

AtéCé Graphic Products

AtéCé Graphic Products – opgericht in 1977 – is een internationaal grafisch handelshuis én producent van grafische chemie, coatings en verbruiksmaterialen. AtéCé produceert in eigen huis Galaxy dispersie- en UV lakken, perschemicaliën en beschikt over een modern uitgeruste afdeling voor het confectioneren van PrintCare rubberdoeken, lakplaten en stripdoeken en PressClean wasdoekrollen. Met het confectioneren is AtéCé één van de grootste spelers op de Europese markt. Daarnaast worden drukinkten van het eigen merk Deutsche Druckfarben en Nova Offsetplaten volgens eigen receptuur en specificaties in licentie geproduceerd. AtéCé exporteert de ‘eigen’ producten via een netwerk van distributeurs naar ruim 75 landen in Europa, Noord en Zuid Amerika, het Midden Oosten en Azië.


Topmerken

In België is AtéCé totaalleverancier van grafische verbruiksmaterialen, CTP en workflow systemen. AtéCé vervolledigt zijn productportfolio door de vertegenwoordiging van verschillende topmerken, zoals Cron, Mitsubishi, Lüscher, Siegwerk, Day, Phoenix en Sava. Ook is AtéCé in de Benelux hoofddealer van Kodak CTP en workflow oplossingen en CTP offsetplaten.


Totaalleverancier

AtéCé levert nagenoeg alles voor prepress en press in drukkerijen. Het leveringsprogramma bevat grafische verbruiksmaterialen die AtéCé zelf produceert of waarvan AtéCé de vertegenwoordiging heeft. In alle gevallen zijn dat kwaliteitsproducten en stuk voor stuk sterke merken. Zo is AtéCé in de Benelux hoofddealer van het complete programma CTP offsetplaten en CTP oplossingen van Kodak.


Technische kennis en support

AtéCé beschikt over een team van zeer ervaren technische specialisten, die dagelijks bij drukkerijen over de vloer komen. De kennis en ervaring die AtéCé in de praktijk in ruim 42 jaar heeft opgebouwd – en nog dagelijks opbouwt – wordt geborgd in het Technisch Kennis Centrum, dat toegankelijk is voor alle AtéCé klanten. ‘Onze kennis, uw kracht’ is daarbij het motto. Daarmee helpt AtéCé drukkerijen om zich te onderscheiden in de markt. Daarnaast heeft AtéCé een speciale afdeling Research & Development en een professioneel laboratorium met eigen Quality Center. Op deze afdelingen worden producten constant getest en wordt door het technisch team, in samenwerking met leveranciers, verder aan productverbeteringen gewerkt.

           

Onafhankelijke keuringsinstituten

AtéCé is gecertificeerd voor het kwaliteitsmanagement systeem ISO 9001 en aangesloten bij het Duitse onafhankelijke testinstituut Fogra.

AtéCé levert verschillende grafische verbruiksmaterialen die zijn goedgekeurd door de onafhankelijke keuringsinstituten Fogra en ISEGA.

Het Fogra instituut staat in de grafische sector hoog aangeschreven. Fogra keurt en certificeert onder andere wasmiddelen, vochtwatertoevoegingen en wasdoeken voor vrijgave op de drukpersen van Heidelberg, KBA en Manroland.

ISEGA test alle producten die gebruikt worden in het offsetdrukproces op migratie naar de inhoud van de verpakking en voedselveiligheid. Als een product na uitgebreide testen geschikt en veilig is voor voedselcontact, dan krijgt dit het ISEGA certificaat.


Echt familiebedrijf

Toen AtéCé werd opgericht produceerde het uitsluitend chemicaliën en leverde handelsproducten voor drukkerijen. In 1985 werd AtéCé door de familie Schelhaas overgenomen. De huidige eigenaren, Bert en Peter Schelhaas, werken al langer dan 25 jaar samen. Het bedrijf is door eigen groei en overnames explosief gegroeid. AtéCé heeft zich ontwikkeld tot een onafhankelijke, internationale speler op de markt met behoud van zelfstandigheid. AtéCé is een echt familiebedrijf gebleven, zeer toegankelijk en heel persoonlijk. Veel medewerkers werken al jaren bij AtéCé en staan garant voor continuïteit in kwaliteit en klantcontacten.

Bert en Peter Schelhaas de huidige eigenaren van het familiebedrijf AtéCé

Onze locaties

Het AtéCé hoofdkantoor in Uitgeest

Distributie- en convertingcentrum Alkmaar

Magazijn Alkmaar

 

Feiten over AtéCé

AtéCé beschikt over een moderne productiefaciliteit voor het confectioneren van rubberdoeken en wasdoekrollen en behoort daarmee tot de grootste drie ‘converters’ in Europa.

AtéCé is in de Benelux marktleider in offsetplaten, drukinkten, lakken, rubberdoeken en wasdoekrollen.

AtéCé produceert als – Original Manufacturer Since 1977 – in eigen huis dispersie- en uv lakken en perschemicaliën.

AtéCé beschikt over een eigen laboratorium waar dispersie- en uv lakken, drukinkten en perschemicaliën uitvoerig getest worden en waar in samenwerking met andere toonaangevende fabrikanten constant aan de ontwikkeling van nieuwe productvariëteiten wordt gewerkt.

AtéCé beschikt over het ISO 9001 certificaat voor kwaliteitsmanagement.

AtéCé is aangesloten bij het Duitse onafhankelijke testinstituut Fogra.

AtéCé heeft een speciale afdeling Research & Development en professioneel laboratorium met eigen R&D en Quality Center.

AtéCé levert diverse Isega gecertificeerde producten voor de wereldwijde verpakkingsmarkt. Door onze uitstekende in- en uitgangscontroles en de registratie van batchnummers voldoen onze producten aan alle eisen voor voedselveiligheid.

Meer dan 50% van de omzet wordt behaald in het buitenland.

250 dealers in 60 landen.

Als partner van MVO Nederland hebben wij diverse ecologische producten in ons leveringsprogramma.

AtéCé is aangesloten bij KVGO en VLGA.